Вже отримали замовлення з багатьох країн світу: На Черкащині створюють виробництво літаків

Українська KTD Group, відома побутовою технікою під торговими марками Saturn і Laretti, анонсувала у своєму портфелі новий продукт – 4-місний спортивний літак Jupiter-J4S

Звужуючи географію експорту основної продукції, компанія KTD Group розширює виробничі можливості і готується вийти на ринок малої авіації, передають Патріоти України з посиланням на Крила.

Ще у 2018 Кабінет міністрів погодив Стратегію відродження українського авіабудування на період до 2022 року. Її мета — відновити сталий розвиток галузі та створити умови для забезпечення рентабельності високотехнологічного виробництва авіаційної техніки. А також забезпечити поступове збільшення обсягів продажів нових конкурентоспроможних суден.

Прийнятий документ дозволив окремим оптимістам обережно заговорити про відродження вітчизняного авіапрому. Ті ж оптимісти намагаються розгледіти в неоновлених потужностях ДП “Антонов” вихід з піке. Зате галузь продовжує завалюватися в штопор. Все було б набагато сумніше, якби не приватний авіапром, який, на відміну від державного, в останні роки демонструє певні успіхи. В Україні досить впевнено почувають себе кілька приватних компаній, які збирають легкомоторні маломісткі літаки та вертольоти. Настільки впевнено, що їх комерційний успіх раз у раз намагаються повторити.

Ось і українська KTD Group, відома побутовою технікою під торговими марками Saturn і Laretti, анонсувала у своєму портфелі новий продукт – 4-місний спортивний літак Jupiter-J4S, який збирається на потужностях підприємства в Каневі. Засновник KTD Group Олександр Громико, сам приватний пілот, інвестував у створення спільного з інженерами з Німеччини проєкту Jupiter Aircraft. “Над назвою нового продукту довго не роздумували. Є техніка Saturn, тепер буде Jupiter”, – жартує Олександр.

Як він відзначає, літак — повністю вітчизняна розробка, над якою працювали авіаконструктори, колишні співробітники заводу Антонова. Jupiter Aircraft вирішила зайняти нішу спортивних 4-місних літаків. Цільова аудиторія Jupiter – льотні школи, служби аеротаксі та приватні особи. Крім туристичних, розважальних, ділових поїздок Jupiter-J4S можна використовувати для спостереження за місцевістю, в рятувальних цілях і навіть для перевезення невеликих вантажів. Адже технічні характеристики все це дозволяють: так, максимальна злітна вага – 820 кг, максимальна швидкість — до 310 км/год, максимальна дальність польоту — до 1500 км.

99% зібраних літаків, зазначає пан Громико, експортуватимуть. Замовники вже чекають, адже за характеристиками український Jupiter-J4S нічим не поступається австрійському аналогу Diamond DA 40. В українському навіть є суттєва перевага — майже вдвічі нижче ціна.

Олександр Громико, засновник ТОВ “KTD Group” розповів: “У цьому році ми плануємо завершити збирання і продати три літаки. План на наступний рік — уже 10 літаків і подальший розвиток. Майже вся продукція, принаймні, 99% патентів, піде на експорт. Для цього ми створили дилерську мережу більш ніж у 20 країнах по всьому світу. Навіть вже не розвиваємо її, оскільки потенційних клієнтів і так багато. Всі чекають перший літак, щоб провести випробування. Безумовно, для світу Україна досі залишається авіабудівною країною, що певним чином допомагає вітчизняним виробникам просувати свою продукцію на світовий ринок”, – говорить Громико.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...