XBeam: Українську розробку використовуватимуть в аерокосмічній галузі Британії

Нову технологію 3D-друку розробила і випустила українська компанія Червона хвиля.

Українська компанія розробила технологію, яка дозволяє друкувати на принтері титанові деталі для аерокосмічної галузі, передають Патріоти України з посиланням на Ліга.Tech.

Британський інститут зварювання придбав українську систему 3D-друку XBeam. Продукт наших розробників будуть використовувати в аерокосмічній галузі Британії. Головні переваги XBeam – економія значної частини ресурсів при виготовленні деталей і екологічна безпека при виробництві. Нову технологію 3D-друку розробила і випустила українська компанія Червона хвиля.

Інженери Червоної Хвилі зрозуміли, що світова металургійна промисловість, особливо в застосуванні дорогих матеріалів, рухається в сторону ресурсоощадження, енергозбереження, прискорення виготовлення. Якраз 3D-друк став тим інструментом, який з одного боку допоміг долучитися до спільного світовому тренду, з іншого — розробити власну технологію, альтернативи якій немає у світі. Отримавши патент на свій продукт, Червона хвиля побудувала пілотну систему xBeam 3D Metal Printing. Експериментальний 3D-принтер почав друкувати широкий спектр виробів зі звичайного промислового дроту, спростивши процес виготовлення деталей.

Так виглядає сам принтер
У 2017 році перша титанова деталь, надрукована на 3D-принтері з дроту, була встановлена на цивільний літак Boeing-787. Це стало сигналом для розробників Червоної Хвилі. Компанія почала рухатися в напрямку аерокосмічної галузі. В українській компанії говорять, що саме цей бізнес — головний драйвер в розвитку технологій металевого 3D-друку. NASA, Airbus, Boeing були першими організаціями, які почали фінансувати подібні інновації та запускати їх в масове виробництво.

Як саме 3D-друк впливає на продуктивність в металургії? Традиційно деталі виточують на верстатах з суцільних прямокутних плит або циліндричних заготовок, з яких більшість матеріалу (до 90%) йде у відходи. Завдяки 3D-друку згадані деталі будуть максимально наближені до кінцевого виробу і зажадають лише незначної доробки. xBeam 3D Metal Printing здатний зменшити відходи виробництва в 5 разів.

3D-принтер зменшує використання титану для виробництва деталей і таким чином впливає на кількість небезпечних викидів в атмосферу. Якщо раніше для кілограмового титанового виробу потрібно було 10-20 кг матеріалу, то за технологією 3D Metal Printing цей показник зменшився до 3-5 кг. Під час виробництва одного кілограма титану утворюється 35 кг викидів CO2 в атмосферу.

Червона хвиля отримала грант в рамках програми Кліматичних інноваційних ваучерів і залучила розробників програмного забезпечення для налаштування технологічного процесу.

Зараз Червона хвиля співпрацює з міжнародною компанією AMS International, яка створює та адаптує софт для української компанії. Напрацюваннями Червоної Хвилі цікавляться українські представники аерокосмічної галузі: КБ Антонова, КБ Південне, Мотор Січ. Червона хвиля проводить тестові роботи безкоштовно для українських колег, оскільки хоче якомога швидше показати результати своєї роботи на внутрішньому ринку.

Днями стало відомо, що установка xBeam почне роботу у виробничій локації в британському Кембриджі восени 2019 року. Співпраця з компанією є частиною проекту Open Architecture Additive Manufacturing, який інститут запустив в минулому році. Головна мета проекту — забезпечити британську аерокосмічну галузь широким асортиментом деталей, створених за технологією 3D-друку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...