XBeam: Українську розробку використовуватимуть в аерокосмічній галузі Британії

Нову технологію 3D-друку розробила і випустила українська компанія Червона хвиля.

Українська компанія розробила технологію, яка дозволяє друкувати на принтері титанові деталі для аерокосмічної галузі, передають Патріоти України з посиланням на Ліга.Tech.

Британський інститут зварювання придбав українську систему 3D-друку XBeam. Продукт наших розробників будуть використовувати в аерокосмічній галузі Британії. Головні переваги XBeam – економія значної частини ресурсів при виготовленні деталей і екологічна безпека при виробництві. Нову технологію 3D-друку розробила і випустила українська компанія Червона хвиля.

Інженери Червоної Хвилі зрозуміли, що світова металургійна промисловість, особливо в застосуванні дорогих матеріалів, рухається в сторону ресурсоощадження, енергозбереження, прискорення виготовлення. Якраз 3D-друк став тим інструментом, який з одного боку допоміг долучитися до спільного світовому тренду, з іншого — розробити власну технологію, альтернативи якій немає у світі. Отримавши патент на свій продукт, Червона хвиля побудувала пілотну систему xBeam 3D Metal Printing. Експериментальний 3D-принтер почав друкувати широкий спектр виробів зі звичайного промислового дроту, спростивши процес виготовлення деталей.

Так виглядає сам принтер
У 2017 році перша титанова деталь, надрукована на 3D-принтері з дроту, була встановлена на цивільний літак Boeing-787. Це стало сигналом для розробників Червоної Хвилі. Компанія почала рухатися в напрямку аерокосмічної галузі. В українській компанії говорять, що саме цей бізнес — головний драйвер в розвитку технологій металевого 3D-друку. NASA, Airbus, Boeing були першими організаціями, які почали фінансувати подібні інновації та запускати їх в масове виробництво.

Як саме 3D-друк впливає на продуктивність в металургії? Традиційно деталі виточують на верстатах з суцільних прямокутних плит або циліндричних заготовок, з яких більшість матеріалу (до 90%) йде у відходи. Завдяки 3D-друку згадані деталі будуть максимально наближені до кінцевого виробу і зажадають лише незначної доробки. xBeam 3D Metal Printing здатний зменшити відходи виробництва в 5 разів.

3D-принтер зменшує використання титану для виробництва деталей і таким чином впливає на кількість небезпечних викидів в атмосферу. Якщо раніше для кілограмового титанового виробу потрібно було 10-20 кг матеріалу, то за технологією 3D Metal Printing цей показник зменшився до 3-5 кг. Під час виробництва одного кілограма титану утворюється 35 кг викидів CO2 в атмосферу.

Червона хвиля отримала грант в рамках програми Кліматичних інноваційних ваучерів і залучила розробників програмного забезпечення для налаштування технологічного процесу.

Зараз Червона хвиля співпрацює з міжнародною компанією AMS International, яка створює та адаптує софт для української компанії. Напрацюваннями Червоної Хвилі цікавляться українські представники аерокосмічної галузі: КБ Антонова, КБ Південне, Мотор Січ. Червона хвиля проводить тестові роботи безкоштовно для українських колег, оскільки хоче якомога швидше показати результати своєї роботи на внутрішньому ринку.

Днями стало відомо, що установка xBeam почне роботу у виробничій локації в британському Кембриджі восени 2019 року. Співпраця з компанією є частиною проекту Open Architecture Additive Manufacturing, який інститут запустив в минулому році. Головна мета проекту — забезпечити британську аерокосмічну галузь широким асортиментом деталей, створених за технологією 3D-друку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...