"You'll Never Walk Alone": Не стало виконавця найкультовішої футбольної пісні в світі

У всьому світі назва композиції сьогодні асоціюється саме з "Ліверпулем".

Відомий британський музикант і лідер гурту Gerry and the Pacemakers Джеррі Марсдена помер у віці 77 років після нетривалої хвороби, не пов'язаної з коронавірусом, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

У спортивному світі Марсдена був відомий як виконавець композиції You'll Never Walk Alone – гімну "Ліверпуля".

Помер Джеррі Марсдена

"Голос Джеррі супроводжував наші найбільші ігри. Його гімн об'єднував гравців, тренерів і фанатів у всьому світі, допомагаючи створити щось справді неймовірне. Ти ніколи не будеш один", – йдеться в офіційному Twitter "Ліверпуля".

Композиція You'll Never Walk Alone була написала американськими композиторами Річардом Роджерсом і Оскаром Гаммерстайном II для мюзиклу "Карусель" у 1945 році.

Величезний вплив на долю треку зробило те, що на початку 1960-х свою версію записала відома четвірка Ліверпуля – біт-гурт Gerry & The Pacemakers.

Незабаром пісня стала гімном уболівальників "Ліверпуля", який виконується на стадіоні за кілька хвилин до стартового свистка і перед сигналом про закінчення матчу.

Слова You'll Never Walk Alone з'явилися на емблемі клубу, а також були нанесені на ворота Шенклі, що ведуть на стадіон "Енфілд".

У всьому світі назва композиції сьогодні асоціюється саме з цією командою. Успіхи "Ліверпуля" на внутрішній і міжнародній арені, а також хороші взаємини вболівальників мерсисайдців і деяких інших команд (наприклад, "Селтіка" і дортмундської "Боруссії") допомогли пісні поширитися у футбольному середовищі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...