З 1 липня в Україні почнуть стягувати мита з інтернет-покупок дорожче 100 євро

Попередню норму, яка обмежувала кількість посилок без сплати податків до трьох на місяць на одну людину, скасували.

З понеділка, 1 липня, в Україні знижено поріг безмитного ввезення покупок із зарубіжних інтернет-магазинів для фізичних осіб до € 100, передають Патріоти України.

Попередню норму, яка обмежувала кількість посилок без сплати податків до трьох на місяць на одну людину, скасували. Іншою позитивною новиною є те, що для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб поріг безмитного ввезення залишиться колишнім - 150 євро. Але поки неясно, яким чином це буде працювати і чи торкнеться ця привілей всіх або тільки деякі категорії підприємців отримають підвищений ліміт. Нам ще належить дочекатися додаткових роз'яснень фіскальної та митної служб.

Поштові оператори і компанії, що надають послуги міжнародної доставки посилок, вже почали повідомляти своїх клієнтів про майбутні зміни в правилах митного оформлення закордонних посилок.

Якщо перевищити новий ліміт в 100 євро, доведеться платити мито - ПДВ (20% на суму перевищення) якщо сумарна вартість товарів від 100 до 150 євро і ПДВ (20% від суми, що перевищує 100 євро з додаванням мита) + мито (10% на суму, що перевищує 150 євро) якщо сумарна вартість посилок, що проходять митного оформлення в один день, вище 150 євро.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року Верховна Рада України разом з держбюджетом на 2019 рік прийняла законопроект №9260, яким серед іншого знизила поріг безмитного ввезення інтернет-покупок для фізосіб-одержувачів з нинішніх 150 євро до 100 євро. Датою набрання чинності цим зміни в силу визначили 1 липня 2019 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...