З 1 вересня українських школярів поділять на чотири зони з різними сценаріями навчання

Розроблено три сценарії роботи шкіл при різній епідеміологічної ситуації в Україні, в кожному з яких буде свій алгоритм початку навчального року.

На наступному засіданні Кабінету міністрів буде остаточно затверджена форма навчання школярів з 1 вересня 2020 року, а поки що прес-служба відомства поділилася наявними напрацюваннями. Про це повідомляє прес-служба Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, передають Патріоти України.
"Отже, в залежності від епідемічної ситуації, Україна буде ділитися на зони: "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону". Освітній процес в навчальних закладах буде заборонений тільки в "червоній"зоні", - зазначено в повідомленні.
Розроблено три сценарії роботи шкіл при різній епідеміологічної ситуації в Україні, в кожному з яких буде свій алгоритм початку навчального року.
Так, при низькому рівні захворюваності відвідування навчальних закладів дозволено в звичайному режимі, при високому школярі повернуться на дистанційне навчання, а при середньому рівні захворюваності навчання буде змішаного типу. Найбільш очікувана остання ситуація, для якої склали такі рекомендації:
  • У пріоритеті - дотримання соціальної дистанції і використання засобів індивідуального захисту;
  • Скасування масових заходів та екскурсій;
  • Проведення зборів педагогічних колективів в дистанційній формі;
  • Запобігання скупчення великої кількості людей;
  • Розмежування потоків школярів, в залежності від їх віку;
  • Рекомендовано проведення окремих видів занять на свіжому повітрі і застосування комбінованого навчання;
  • Особам з групи ризику з хронічними, легеневими, розладами імунної системи, цукровий діабет та інше буде рекомендовано тимчасово перейти на екстернат або дистанційне навчання;
  • Повністю дистанційна форма навчання для початкової школи застосовуватися не буде, оскільки визнана неприйнятною;
  • На карантин навчальні заклади закриватимуть на 14 або 7 днів;
  • Вчителі не будуть щотижня робити тести;
  • Іноземні студенти зможуть приїхати в Україну і вчитися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...