З "Буком" і "Осою": ЗСУ влаштували видовищні маневри поблизу анексованого Криму (фото, відео)

У Херсонській області чергові сили протиповітряної оборони ЗСУ провели перевірку готовності відбивати повітряний напад.

Як повідомила пресслужба Командування Об'єднаних сил ЗСУ у Facebook, у маневрах були задіяні зенітно-ракетні комплекси "Бук-М1" та "Оса-АКМ", передають Патріоти України.

"Завданням для екіпажів і розрахунків зенітно-ракетних комплексів "Бук-М1" та "Оса-АКМ" було своєчасне вибуття за сигналом на бойові позиції для відпрацювання завдання, здійснення маневру у нові позиційні райони, пошук повітряної цілі, взяття її на автоматичне супроводження та "знищення", – розповів командувач ОС ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Втім, додав він, бойові обслуги зенітно-ракетних комплексів намагалися уникати шаблонності й діяти непередбачувано для противника. До того ж, у бойовій роботі в пригоді ставав досвід війни на сході України.

До маневрів залучили зенітно-ракетні комлекси "Бук" та "Оса"

Воїни ЗСУ продемонстрували готовність до відбиття нападу ворога з повітря

Під час перевірки захисники повітряного простору впевнено продемонстрували вміння будувати багаторівневу систему протиповітряної оборони в районі виконання бойових завдань, а також здобувати та надавати на пункт управління відомості про засоби повітряного нападу.

"Перевірка показала, що підрозділи протиповітряної оборони Командування ОС ЗСУ готові швидко та вчасно реагувати на можливу агресію з повітря. І це є очікуваним результатом, тому що, завдяки тренуванням, українські військові щодня вдосконалюють навички та проводять злагодження чергових бойових обслуг. Разом переможемо!" – наголосив Наєв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...