"З хлопців будуть люди...": Курсанти з Африки читали вірші Шевченка (відео)

Як розповів проректор академії, навчання для іноземців у виші проходить англійською мовою, а українську багато хто вивчає за власним бажанням.

У Херсоні курсанти морської академії родом з Нігерії, Гвінеї, Кот-д'Івуар, Єгипту та інших країн 9 березня відзначили 207-у річницю з дня народження Тараса Шевченка і зачитали вірші Кобзаря, передають Патріоти України з посиланням на Суспільне.Новини.

Габр Мохамед Рамадан Абделазіс родом з Єгипту зазначив, що, живучи й навчаючись в Україні, він також намагається зрозуміти й українську культуру. "Я люблю море. Це була моя мрія - стати моряком. Мені подобається тут жити, гарна країна і всі досить дружні. До того ж тут дешевше жити. Мені подобаються вірші Шевченка, вони чудово звучать", - розповів хлопець.

Студент з Нігерії Акінтола Самуель Олувасеун живе в Україні 4 роки, навчається на морського інженера. "В житті є різні люди, я це розумію, та українці прийняли мене, тому для мене це - як друга Батьківщина. Мій тато завжди багато читав і коли мені було 19 років, я вперше прочитав Шевченка, але я тоді нічого не розумів. Та потім я приїхав в Україну, все роздивився. І зараз я знаю хто такий Тарас, я про нього читаю, про його життя, про його родину. Він був сильною людиною, а мені подобаються сильні люди", - сказав курсант.

Туалі Далод Ясінте приїхав до України з Кот-д'Івуар два роки тому. Зараз він зацікавився українською історією і почав її вивчати. "Мене цікавить українська історія, також я читав про Шевченка. Мій батько розповідав про нього, і інші люди вже тут, в Україні", - каже хлопець.

Акпан Джеремі Кенні з Нігерії розповів, що йому подобається в Україні: "В Україні добре, мені подобаються люди, а ще тут дуже красиво, красиві дівчата, хороші друзі. Їжа інша, але я звикаю. І Шевченко мені теж подобається, хоча й складно вчити".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...