З мольбертів падали картини, саме по собі умикалося світло: Справжня містика Острозької академії (відео)

Острогом ходить чимало легенд, зокрема й про привидів.

Містичні речі наполохали людей в Острозькій академії у Рівненській області. Посеред ночі охоронець в одному з приміщень вимкнув світло, а коли глянув на монітор камери спостережень – воно знов там горіло. Приголомшений чоловік відмотав назад відео і побачив, як самі по собі починають падати картини. Що це було – передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Спершу - ніби нічого незвичного. Та зненацька із мольберта сама по собі падає картина. І в цей час у залі раптом вмикається світло. На відео вже з іншої камери, наче за чиїмсь помахом, теж звалюється полотно. Лише коли настав ранок - налякані працівники академії подзвонили до керівника цього арткластеру.
Коли Микола Бендюк приїхав, каже, побачив у залі гармидер. Ніби хтось тут добряче похуліганив. Та коли поглянув відео з камер, сам переконався: ніхто картини не чіпав, падали вони самі. Спершу подумав, що це так протягом знесло, однак нема звідки: все було щільно зачинено і замкнено. Тим паче, що Острогом ходить чимало легенд, зокрема й про привидів. Та й сам арткластер зведений на місці, де були таємничі підвали у 16-17 столітті. Деякі ще й досі тут сховані. Про містичні речі в залі вже почали переповідати по всій академії.
Микола Бендюк гадає, що просто гвинтики на мольбертах послабилися і під вагою картини почали зсовуватися і падати. Одна і з них гепаючись і зачепила вимикач. Та охоронці все одно тепер приглядаються до цієї зали. Особливо уночі: кажуть, дещо моторошно.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...