"З Москвою не можна мати справу": Британський прем'єр відкинув будь-яке перезавантаження відносин c Росією

Глава британського уряду переконаний, що нинішня Росія не може бути рівноправним партнером для Великобританії на всі 100 відсотків, з огляду на неадекватні дії російського керівництва.

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон вважає неможливим побудову відносин між його країною і Росією "з нуля", передають Патріоти України з посиланням на видання The Spectator.

Глава британського уряду переконаний, що нинішня Росія не може бути рівноправним партнером для Великобританії на всі 100 відсотків, з огляду на неадекватні дії російського керівництва. При цьому всі доводи про "спільну перемогу британців і росіян в роки Другої світової війни" Джонсон відкидає.

"Раніше я дійсно вважав, як, думаю, і багато інших міністрів закордонних справ і прем'єр-міністрів до мене, що ми можемо почати все спочатку з Росією. Що це велика країна, з якою ми боролися проти фашизму. Дуже, дуже сумно, що я був неправий", - зазначив британський політик в спілкуванні з журналістами.

Він ясно дає зрозуміти: ті часи давно пішли в історію; сьогодні Росія несе в собі потенційну загрозу цивілізованим країнам, що доводиться її агресією в Молдові, Грузії, Україні та військовою операцією в Сирії.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...