З осетриною, селерою і телячим лівером: Для залучення туристів у столиці України створили пиріг Kyiv Pie (відео)

Презентація нового блюда, над яким працювали кращі кухарі країни, відбулася в рамках популяризації гастрономічного туризму.

У Києві презентували новий гастрономічний продукт Kyiv Pie. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, передають Патріоти України.

"Ми створили нове блюдо Kyiv Pie. Над ним працювали найкращі кухарі України. Ми сподіваємося, що такий пиріг об'єднає українські традиції та сучасні тренди і допоможе столиці в розвитку гастротуризму", - розповіла начальниця Управління туризму та промоцій Марина Радова.
Вона висловила надію, що Kyiv Pie стане популярною і типовоюм київською стравою.
Відзначається, що пироги круглої форми готують на бездріжджовому тісті. Поки що доступні три солоні начинки, але незабаром планують додати і солодкі. Про це розповіли в сюжеті на YouTube-каналі Київ.Newsroom.
Начинки Kyiv Pie:
  • Корінь селери, петрушки і пастернаку, цибуля і часник.
  • Осетер, цибуля, часник і вершкове масло.
  • Телячий лівер, цибуля, часник, вершкове масло.
Планується, що блюдо буде доступно всім жителям міста, коштувати до 30 гривень і продаватися в кафе і на вуличних фудкорти. Серед начинок є варіанти для веганів і вегетаріанців.
Як написав на своїй сторінці в Facebook віцепрезидент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, при створенні нового блюда стояло непросте завдання: "Потрібно було знайти, або створити блюдо, яке б було: безкомпромісно смачним, по можливості максимально корисним, безпечним і поєднував в собі одночасно українські, зокрема, київські традиції і сучасні тренди".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...