З першого серпня в Україні різко злетять тарифи на комуналку

Зміни тарифів відбудуться для споживачів, в чиїх будинках немає газового лічильника.

Починаючи з першого липня в Україні виявилися переглянуті тарифи на транспортування природного газу, який подешевшав на шість відсотків - до 2,14 гривні за кубометр (без урахування податків і витрат на розподіл і транспортування). При цьому даний тариф не враховує розмір абонплати, яка з липня місяця піднявся на двадцять чотири відсотки, передають Патріоти України з посиланням на Кореспондент.

Абонплата виявилася різною для багатьох українців. Її розмір багато в чому залежить від постачальника, а ще від того, скільки палива було витрачено за минулий опалювальний сезон. Ціна на газ формується головним чином з двох частин: вартість самого палива і його транспортування. З першим пунктом з липня все залишається без змін, а ось вартість транспортування в наступному місяці помітно зросте.
Доставка газу обходиться значно дорожче в населених пунктах з низькою щільністю населення. У той час як у великих містах з цим набагато простіше. Найнижчий тариф по всій Україні зафіксовано в її столиці: тридцять чотири копійки за один кубометр (на Київщині даний тариф становить 1,09 гривні). А ось у Львівській області місцевим жителям доводиться оплачувати 3,28 гривні за кожен кубометр газу.
Варто відзначити, що зміни тарифів відбудуться для споживачів, в чиїх будинках немає газового лічильника. Близько півмільйона громадян з першого липня отримають платіжки зі збільшеними сумами - в результаті підвищення норм споживання газу. Варіантом виходу з ситуації може бути зменшення обсягів споживання природного палива під час поточного газового року. У такому випадку тариф на паливо в наступному році виявиться значно менше.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...