"З розширеними повноваженнями": Стала відома імовірна посада Саакашвілі

Указ про призначення Міхеїла Саакашвілі очікується вже сьогодні, 6 травня.

У середу, 6 травня, Володимир Зеленський підпише указ про призначення колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на посаду секретаря Національної ради реформ, головою якої є глава держави. Про це з посиланням на джерела повідомив журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За даними журналіста, Зеленський розширить повноваження Саакашвілі. Зокрема, він отримає право брати участь у засіданнях Кабінету міністрів. Також буде уточнена періодичність зборів Нацради - не рідше 1 разу на місяць.

"Тобто Зеленський дає Саакашвілі державний статус, майданчик для озвучування ініціатив або критики, яку Саакашвілі зможе модерувати, ну, і необмежені тепер можливості коментувати будь-які державні питання на телеканалах. Так, статус віце-прем'єра, який Саакашвілі відмовилися давати депутати, більш значимий, але доступ до інформаційного простору забезпечений прекрасний", - пише Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

За словами Бутусова, призначення Саакашвілі – "це знаковий хід" з точки зору дипломатії. "Це важливий сигнал - призначити на посаду, нехай і символічну, особистого ворога Путіна. З точки зору дипломатії – це знаковий хід. Одночасно Зеленський визнав, що вироки судів Грузії щодо Саакашвілі Україна вважає не дійсними. Демарші грузинського керівництва Зеленський залишив без відповіді", - додав журналіст.

Бутусов також повідомив про найближчі плани Саакашвілі, які стали йому відомі від джерел, близьких до екс-президента Грузії. Він нібито не планує в перший час якихось різких політичних рухів, конфліктів. "Його завдання - визначити свій порядок денний. Глобально це будуть теми, пов'язані з дерегуляцією. Зеленський не визначив якоїсь чіткої стратегії для Саакашвілі, тому руки у екс-президента Грузії розв'язані", - резюмував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...