З відомим волонтером і військовим лікарем попрощалися на Львівщині (фото)

У четвер, 20 лютого, в Трускавці провели в останній шлях волонтера і військового лікаря Зиновія Допілку.
Зиновій Допілка

Чоловік був одним із засновників "Госпіталю Майдану", їздив на передову з медичною допомогою, а ще заснував реабілітаційний центр для тих, хто жив в районі бойових дій, передають Патріоти України з посиланням на LMN.

"Це був відчайдушний патріот і просто лікар від Бога. А ще прекрасний, безвідмовний чоловік. З перших днів Майдану він поїхав до столиці. Організував з колегами "Госпіталь Майдану". Коли почався штурм, там рятували наших поранених хлопців. Після Революції Гідності Зіновій відразу відправився як військовий хірург на Схід. Пройшов від Щастя до Маріуполя", - розповіла про покійного подруга Світлана Кириліна.

Вона зазначила, що Зиновій завжди допомагав тим, хто цього потребував. Він був засновником реабілітаційного центру в Межигір'ї для сімей, які проживають в "сірій зоні".

"Ми втратили таку людину, яка ніколи не зупинялася, не боялася і не залишалася осторонь навіть тоді, коли йому самому потрібна була допомога", - сказала Світлана.

Зиновій Допілка про страшну хворобу дізнався три роки тому. У нього медики виявили рак легенів. Однак, за словами рідних, чоловік навіть після операції та хіміотерапії їхав рятувати українських військових на Донбас.

"Постійно на ногах і постійно в русі. Таке було враження, що він поспішав допомогти, як можна більше врятувати тих, хто повинен жити. Останні дні був у Києві на лікуванні і якось відчув, сказав, що треба йому додому. 19 лютого помер. Його не стало символічно, як раз в ті дні, коли всі згадують Героїв Небесної сотні, за чиє життя він так ревно боровся", - розповів племінник покійного Микола Допілка.

Він підкреслив, що дядько як лікар знав про свою хворобу з самого початку. Припускав, що захворіти міг ще на Майдані. Можливо, в організований ними Госпіталь хтось підкинув якийсь радіоактивний матеріал. Адже багато людей, які працювали тоді з ним, також зараз борються з онкологією.

Зиновія Допілку поховали на місцевому кладовищі в Трускавці. У чоловіка залишилася дружина і двоє дорослих дітей.

Також про смерть і похорон Зиновія написала на своїй Facebook-сторінці волонтер і адвокат Світлана Андрейчук.

"Вибач що не змогла провести в останній шлях, ти завжди залишився в пам'яті людей, яким допомагав", - написала вона і опублікувала фото.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...