"За 3,5 року Україна не отримала жодної копійки з-за кордону у справах оточення Януковича", - Касько

У травні 2017 року в Держслужбі фінмоніторингу заявляли, що за кордоном заблоковано активи ексчиновників часів Януковича на суму майже $260 млн. У вересні ГПУ повідомила про арешт у Швейцарії пів тонни золота, вивезеного з України оточенням експрезидента.

За 3,5 року українське слідство не надало переконливих доказів у кримінальних провадженнях стосовно оточення президента України Віктора Януковича для повернення заморожених активів із-за кордону. Про це заявив перший заступник генпрокурора Віталій Касько, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Потрібні докази у кримінальних справах в Україні, щоб вимагати чи просити повернення будь-чого з-за кордону. Ми говорили про це п'ять років тому, коли Головне слідче управління розслідувало всі ці кримінальні провадження. Зараз ми бачимо, що докази не надані. За 3,5 року жодної копійки з-за кордону країна у справах по оточенню Януковича і взагалі по корупційних злочинах не отримала", – сказав він.

Касько пов'язує це з тим, що підозрюваних колишніх топчиновників не було засуджено в Україні, не було доведено, що заарештовані в іноземних юрисдикціях кошти походять від конкретного злочину, за який їх було б засуджено в Україні.

"Щойно українське слідство ці докази надасть, українські суди в це повірять і винесуть обвинувальні вироки, вони будуть направлені за кордон, і ці гроші почнуть надходити в Україну. Поки жодної копійки з-за кордону у справах цієї категорії в Україну не надійшло. Але треба набратися терпіння. Є декілька кримінальних проваджень, у яких ми бачимо перспективи. Не буду називати строки, малювати красиві мільярдні цифри, як робили це деякі люди. Давайте дочекаємося рішень. Тоді набагато простіше буде їх коментувати й оцінювати", – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...