За 4 роки кількість українців, які витрачають на комуналку більше половини доходу, зросла втричі

Також 46% українців вказали, що їхні витрати на оплату послуг ЖКГ у січні 2020 року зросли, порівняно з січнем 2019 року.

За 4 роки частка домогосподарств, власники яких витрачають на комунальні послуги більш ніж половину доходу, зросла більш як утричі. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 21 по 25 лютого, передають Патріоти України.

"Майже половина опитаних (46%) сказали, що їхні витрати на оплату послуг ЖКГ у січні 2020 року зросли, у порівнянні з січнем 2019 року. У 39% респондентів ці витрати не змінилися або зменшилися", - йдеться у прес-релізі за результатами опитування.

Зазначається, що 21% учасників дослідження вказали, що витрачають на оплату послуг ЖКГ більш ніж половину доходу сім'ї. Ця частка зросла, у порівнянні з опитуваннями КМІС листопада-грудня минулого року (тоді було 14% і 16% відповідно). "Якщо порівняти результати цього дослідження з опитування КМІС, проведеним у 2015 році на замовлення Фонду Фрідріха Еберта, то за 4 роки частка тих домогосподарств, які витрачають більше половини доходу на комунальні послуги, зросла більш ніж втричі - з 6% до 21%", - додали у КМІС.

Також вказується, що частка українців, що витрачають на оплату послуг ЖКГ менше третини доходу сім'ї в лютому зменшилась, у порівнянні з показниками, отриманими під час дослідження, проведеного у листопаді та грудні: 42% в лютому і 53% та 48% в листопаді та грудні відповідно. Ще більша різниця за цим показником з дослідженням 2015 року: тоді менше третини доходу витрачали на послуги ЖКГ 66% опитаних, тепер - тільки 42%.

КМІС з 21 по 25 лютого провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України.

До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1,5 тис. інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Дані цього дослідження порівнюються с результатами опитувань КМІС, які були проведені з 15 по 18 грудня, з 22 по 25 листопада, з 4 по 7 листопада, з 9 по 11 жовтня та з 6 по 19 вересня 2019 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...