За 8 хвилин попалися 262 порушники: У Києві запущено систему відеофіксації ПДР

Першим зафіксованим порушником став автомобіль Audi Q7, який рухався Чоколівським бульваром о 00:01 (система була запущена о 00:00) зі швидкістю 75 км/год. Дозволена швидкість на даній магістралі – до 70 км/год.

З понеділка, 1 червня, в Києві й області запрацювала система автофіксації перевищення швидкості. Перший офіційний порушник швидкісного режиму попався на першій хвилині після запуску камер. Про це повідомляє заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передають Патріоти України.

Першим зафіксованим порушником став автомобіль Audi Q7, який рухався Чоколівським бульваром о 00:01 (система була запущена о 00:00) зі швидкістю 75 км/год. Дозволена швидкість на даній магістралі – до 70 км/год.

За словами Геращенка, камера встановлена за адресою Чоколівський бульвар, 24, оскільки це одне з місць концентрації ДТП з тяжкими наслідками. «У цьому місці на Чоколівський бульвар, через нерегульоване перехрестя, вливається дорожній трафік з вулиці Авіаконструктора Антонова і водії, які рухаються з боку Севастопольської площі з перевищенням швидкості, не встигають зреагувати і загальмувати», – пояснив заступник голови МВС.

Тепер власниця Audi Q7 отримає на свою адресу реєстрації лист з повідомленням про порушення ПДР з QR-кодом, за яким вона зможе подивитися відео з камери, яка зафіксувала правопорушення. Штраф протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення складає 127,5 грн, в разі несплати у цей строк сума збільшується до 255 грн.

Якщо штраф не буде сплачено за будь-якої причини, то суму стягнуть через систему Виконавчої служби Міністерства юстиції. Водій може оскаржити постанову про порушення ПДР, звернувшись до Департаменту патрульної поліції чи суду.

Між тим директор Департаменту комунікацій в МВС Артем Шевченко повідомляє в Facebook, що всього в Києві й області запрацювали 45 камер. Офіційно вони називаються КАФ – комплекс автоматичної фіксації. «Головна мета – не збирати штрафи, які зараз масово приходитимуть порушникам поштою, а привчити водіїв не ганяти і скидати швидкість. За 5 років треба вдвічі знищити аварійність і смертність, яка в останні три роки не знижується – менше ніж 3200 загиблих щорічно», – зазначив Шевченко.

Він нагадав, що в населених пунктах обмеження швидкості – 50 км/год, але камери налаштовані на 73 км/год. На певних ділянках дороги, де максимальна швидкість 80 км/год, камери спрацюють, якщо їхати понад 103 км/год.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в соцмережах пише, що за 8 хвилин після запуску системи було зафіксовано 262 випадки перевищення швидкості.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...