"За что мы боролись?": Мешканців "молодих республік" зашкварило після порівняння зарплат в Україні і в ОРДЛО

Середній рівень зарплати в Україні в 2 рази перевищує аналогічний параметр на окупованій частині Донбасу.

Бойовики "ДНР" з гордістю заявили про зростання середньої зарплати на території ОРДО, однак після публікації інформації вона піддалася різкій критиці в соціальних мережах, передають Патріоти України.

З'ясувалося, що навіть після підвищення середній рівень зарплат в "ДНР" є мізерним у порівнянні з Україною. Середній рівень зарплати в Україні в 2 рази перевищує аналогічний параметр на окупованій частині Донбасу.

За повідомленням так званого "Мінекономрозвитку ДНР", середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-травень 2020 року порівняно з аналогічним періодом 2019 року збільшилася до 14 997 рублів (5 709 гривень). При цьому в Україні, за даними Державної служби статистики, середня номінальна зарплата становить 11 500 грн. Більш того, середня зарплата на неокупованої частини Донецької області ще вище і становить 11.854 гривень.

У соціальних мережах обурилися ситуації, при якій зарплати і економіка на окупованій частині Донбасу стагнує і чахне шостий рік поспіль. "Повідомлення бадьоре, рапортує про "чергові успіхи", але не дуже радісне. Спроба виставити як досягнення середню зарплату в приблизно $ 200 це як би не смішно, тим більше, що одне з головних її збільшень відбулося за рахунок виплат медикам, які борються з епідемією COVID-19 в республіці, іншим, за великим рахунком, дісталися "крихти". Більш того, про падіння темпів зростання зарплат в промисловості взагалі "забули" згадати, що так само багато про що говорить, так виправимо це упущення. Загалом, реально - похмуро, а сама ситуація нагадує старе-добре: про "середню температуру по лікарні", - коментують ситуацію телеграм-канали з окупованої частини Донбасу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...