За кілька тижнів турецько-український БПЛА Akinci здійснить перший політ

На стратегічному БПЛА нещодавно встановили українські двигуни від Мотор-Січі.

Новітній стратегічний ударний БПЛА (безпілотний літальний апарат) Akinci найближчим часом здійснить перший політ, передають Патріоти України з посиланням на УМП.

Про це виданню розповів виконавчий директор турецької компанії Baykar Халук Байрактар. “Він злетить уперше через кілька тижнів. Але після першого польоту потрібен буде ще рік, щоб пройти сертифікацію. Для цієї платформи ми використовуємо українські двигуни. В Україні розвинена ця галузь, особливо турбогвинтові двигуни для авіації. Ми хотіли б розширити співпрацю”, – наголосив Халук Байрактар.

Демонстрація першого прототипу БПЛА Akinci відбулася у 2018-у році. БПЛА зможе здійснювати політ на висоті 12 200 метрів та нести до 900 кг озброєння на зовнішній підвісці та до 450 км у внутрішніх відсіках фюзеляжу. Розмах крил складає 20 метрів, максимальна злітна вага – 4500 кг. Очікуваний час польоту – до 24 годин. Серед номенклатури озброєння Akinci – керовані ракети та бомби, системи радіоелектроної розвідки та боротьби.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...