За малюнок прапора на асфальті: У Білорусі матір з дитиною забрали в міліцію

Чотирирічний малюк намалював будиночок, а мама БЧБ-прапор і гасла: «Живе Білорусь!» і «Свободу політв’язням».

В Білорусі 22-гу добу тривають масові акції противників президента Лукашенка. Щоб залякати опозиційно налаштованих громадян, влада нацьковує силовиків навіть на жінок з маленькими дітьми. Один з таких кричущих випадків стався у 100-тисячному Новополоцьку Вітебської області, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

Увечері в п’ятницю, 28 серпня, біля заводу «Вимірювач» Зоя Скворцова гуляла з чотирирічним сином Яном, потім дитина захотіла помалювати крейдою на асфальті. До неї приєдналася і мама. Малюк намалював будиночок, а мама – БЧБ-прапор і гасла: «Живе Білорусь!» і «Свободу політв’язням». Охоронець заводу викликав міліцію – і жінку з дитиною забрали до міськвідділу, повідомляє TUT.BY.

«Вилетів начальник охорони заводу і почав нецензурно кричати на мене і сина. Я зробила йому зауваження: «Чому ви лаєтеся, та ще в присутності дитини?». Він обурювався: «Що ти тут намалювала?». Я пояснила, що біло-червоно-білий прапор не заборонений, це наша історична символіка. Начальник охорони сказав: «Це територія заводу, малювати тут нічого не можна, змивайте свої малюнки», – розповідає Зоя.

У молодої жінки була з собою вода – і вона виконала вимогу працівника заводу: »Здебільшого я малюнки змила. Написів було майже не видно».

Однак начальник охорони тим часом викликав міліцію. «І нас з дитиною чотирьох років повезли в МВВС. Уявіть, їду я в міліцейській машині, на руках плаче син – він боявся людей у формі», – каже мати дитини.

Дорогою до міськвідділу у Яна лилися сльози градом, він казав: «Я боюся!». Але від міліції на це не було жодної реакції, згадує Зоя. В МВВС вони провели півтори години.

У понеділок, 31 серпня, у справі Зої Скворцової відбудеться суд. Її звинувачують за частиною 2 статті 21.14 КоАП Білорусі (Порушення правил благоустрою і утримання населених пунктів). Вона передбачає покарання у вигляді штрафу до 25 базових величин (до 675 білоруських рублів, тобто близько 7000 грн).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...