"За маскою миротворця - обличчя диктатора і вбивці", - Сенцов про Путіна

Звільнений із російського ув’язнення Олег Сенцов виступив у лондонській штаб-квартирі міжнародної правозахисної організації Amnesty International – «Міжнародна амністія».

Олег Сенцов і директор Amnesty International у Великій Британії Кейт Аллен. На екрані – незаконно ув'язнені Росією громадяни України. Лондон, 13 листопада 2019 року

Сенцов подякував за підтримку, розповів про переслідування на релігійному ґрунті, які Росія чинить проти кримських татар, зокрема у рамках «справі Хізб ут-Тахрір» і закликав боротися за звільнення усіх громадян України, яких Росія незаконно тримає за ґратами із політичних міркувань, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Колишній політв’язень Кремля, український кінорежисер Олег Сенцов, виступаючи у штаб-квартирі Amnesty International у Лондоні, звернув увагу «Міжнародної амністії» на вирок російського суду щодо шістьох громадян України у так званій «ялтинській справі Хізб ут-Тахрір».

«Їх покарали термінами від 8 до 18 років ув’язнення суворого режиму лише за їхнє громадянство і за їхнє віросповідання. Вони не скоїли жодних злочинів, як не скоював і я», – сказав Сенцов.

Він наголосив, що і його й інших українських політв’язнів судили у цьому самому російському суді Ростова-на-Дону.

«Це дуже показово. В системі нічого не змінилося. Жодного перемир’я Путін не хоче, і вірити йому не можна», – наголосив Олег Сенцов, назвавши діяльність російського керівництва злочинною і щодо самої Росії, і щодо України.

Сенцов про Путіна

«Я не вірю Путіну. Ви повинні розуміти, що це дуже хитра, дуже цинічна, дуже жорстока, безпринципна людина. Маска миротворця на ньому – це лише маска. Під нею – обличчя диктатора і вбивці… Коли ви будете розуміти це, то будете знати, на які кроки піде Росія далі», – так відповів Сенцов на запитання учасників зустрічі в «Міжнародній амністії» про те, чи готова Москва припинити війну на Донбасі.

Але при цьому Олег Сенцов наголосив, що багато росіян Путіну вірять.

лег Сенцов за 5 років несвободи у російських місцях ув’язнення мав можливість спілкуватися із представниками різних прошарків населення Росії, і він переконався, що дуже багато росіян підтримують дії Путіна.

«Навіть у в’язниці люди, щодо яких ця система безжалісна і несправедлива, – каже Сенцов, – ненавидять систему, але вірять у доброго Путіна. Це результат понад 20-річної пропаганди, яка нав’язує людям образ Путіна як єдиного правильного керівника в країні», – розповів Олег Сенцов.

Водночас, пояснює він, у Росії є люди, які не довіряють російському президентові. «Але при цьому вони ненавидять Україну, Європу і підтримують його політику. Бо їм щодня з телевізора 5 років тлумачать, як в Україні фашисти захопили владу і як Америка та Європа хочуть напасти на Росію або зашкодити їй, бо заздрять», – каже Олег Сенцов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...