"За місце в новій Європі будемо воювати головою і ліктями", - дипломат

За словами посла України у Раді Європи Дмитра Кулеби, зараз неухильно поглиблюється лінія розколу "Західна і Центральна/Східна Європа".

Дмитро Кулеба

Спроби повернути представників країни-окупанта Росії в Парламентську асамблею Ради Європи без виконання Кремлем умов, які сама ж ПАРЄ і висунула, триватимуть і надалі. Про це у себе в Facebook пише представник Києва в Раді Європи Дмитро Кулеба, передають Патріоти України.
"Це буде розхитувати Раду Європи, яка буде ставати все слабше. Вона буде втрачати авторитет і важелі впливу", - підкреслив дипломат.
Ті, хто буде хитати стійкість РЄ, пише Кулеба, стануть "на кожному кроці розповідати, що вони просто хотіли зробити РЄ сильніше й ефективніше, захистити права простих росіян, але злі українці і їхні друзі їм завадили".
"Втім, наші опоненти можуть і перемогти. Сили для цього задіяні несумірні з нашими", - сказав Кулеба, порадив українцям зняти рожеві окуляри і "готуватися до нової Європі".
"Стару ще будете згадувати незлим тихим словом. За своє місце і права в цій новій Європі доведеться воювати головою і ліктями. Ціна кожної помилки з кожним місяцем буде рости все істотніше, і ціна кожного голосу на підтримку України - також", - зазначив він.
За його словами, на цій сесії ПАРЄ все-таки проголосувала за резолюцію, яку хотіла Росія і її "друзі", проте в документ в останній момент була включена критично важлива для України поправка. "Решта вигідні нам поправки системно валила коаліція голосів, якої не було ніколи до цього, а тепер вона є. Хтось цю коаліцію створив. І ми знаємо, хто", - зазначив дипломат.
За словами Кулеби, лейтмотив адептів повернення РФ в ПАРЄ такий: "Ми ніколи не визнаємо Крим, ми будемо вас підтримувати, ми будемо критикувати Росію, але давайте їх повернемо", а особливо затяті намагаються переконати, що "Україні так буде навіть краще".
"Західну Європу дратує, що східні сусіди заважають робити велику політику за правилами Заходу. І це стосується не тільки українського питання", - резюмував він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...