За образу українців у мережі поляка засудили до двох років громадських робіт

Як стверджує сторона звинувачення, поляк більше 80 разів образив у веб-мережі іноземців щодо їх етнічної, расової і національної приналежності.

Жителя Польщі засудили до двох років громадських робіт за образу українців у Мережі. Про це повідомляє український мультимедійний портал в Польщі “Простір”, передають Патріоти України.

На судовому засіданні поляк пояснив образи тим, що його дід “єдиний з сім’ї з шести чоловік пережив Волинську різанину”.

Образи охоплюють період з вересня 2017 року до лютого 2019. Крім українців, Ярослав Ф. ображав євреїв і німців. Зокрема, від нього дісталася послу Ізраїлю і консулу Німеччини.

Житель Польщі використовував в коментарях такі вирази, як “примітивний дикун”, “свиняче плем’я”, “свинячий народ”, “стерво”, “парша”, “підвид людини” та інші. На суді обвинувачений сказав, що не розумів, що написання коментарів в такій формі є злочином. “Я не діяв з переконанням, що я роблю якийсь злочин. Я вважав, що перебуваю в межах свободи слова. Я писав все це під впливом емоцій, після прочитання публікацій. У мене до представленим у них подій емоційне ставлення зважаючи історії моєї родини. Мій дідусь – єдиний з сім’ї з шести чоловік, хто пережив Волинську різанину”, – сказав він.

Ф. визнав, що його коментарі були вульгарними, за що, як сказав у поясненнях, йому соромно. “Я ніколи свідомо і навмисно не закликав би до вчинення злочинів (…), мої повідомлення були лише коментарями певних подій і висловлювань інших осіб. Я шкодую і мені соромно”, – визнав він.

Обвинувачений захотів добровільно понести покарання. Він попросив для себе два роки громадських робіт та освітлення вироку в одній з місцевих газет.

Прокурор підтримав це покарання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...