"За однієї умови": Віцепрем'єр розповів про подвійне громадянство в Україні

Кулеба заперечує можливість визнання подвійного громадянства України і Росії.

Дмитро Кулеба

Подвійне громадянство в Україні потрібно узаконити. Однак це не має стосуватися громадян, які разом із українським мають паспорт Росії. Про це сказав віцепрем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Він наголосив, що зараз є простий вибір: створити існтрументи і допомагати цим людям залишатися українцями чи сказати: "Ви нам не потрібні". Або ми допомагаємо цим людям залишатися українцями з громадянством інших країн, принаймні бачити їх як адвокатів і репрезентантів своєї культури у цих країнах. Або ми їм кажемо, що до побачення, поїхали і живіть там, як хочете", – пояснив Кулеба.

Віцепрем’єр додав, що зараз "ось ця (друга) модель реалізується". "Я не розумію чому, звідки у нас береться ось це шалене бажання відкидати власних людей і відштовхувати їх від себе", – додав він.

Водночас Кулеба заперечує можливість визнання подвійного громадянства України і Росії. За його словами, це має бути виняток, на який ми маємо повне право. "Я завжди наголошував, коментуючи питання подвійного громадянства, що подвійне громадянство не повинне за жодних обставин застосовуватися до країни-агресора", – додав віцепрем’єр.

Кулеба також пояснив, що у Кабінеті міністрів України мають кілька підходів до введення в Україні подвійного громадянства. Міністерство закордонних справ зараз працює над створенням відповідного законопроекту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...