За осквернення могил ветеранів АТО і незаконне носіння форми суворо каратимуть

Відповідний Закон вступив в силу 27 червня.

У Верховній Раді ввели адміністративну відповідальність за незаконне носіння військової форми зі знаками розрізнення військовослужбовців, особами, які не мають на це права. Крім того, була введена кримінальна відповідальність за осквернення або руйнування пам'ятника, спорудженого в пам'ять осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО (зараз ООС), передають Патріоти України з посиланням на Юрлігу.

Відзначається, що відповідний Закон № 2747-VIII про відповідальність за незаконні дії щодо державних нагород, незаконне носіння військової форми одягу, наруга над місцем поховання захисника суверенітету і територіальної цілісності України, і деяких інших осіб вступив в силу 27 червня.

Відповідно до закону передбачено підвищення штрафу за покупку, продаж або обмін ордена, медалі, нагрудного знака, а так само їх привласнення або носіння особою, яка не має на те права (з 17-34 грн до 850-1700 грн) з конфіскацією відповідного ордена, медалі, нагрудного знака. Незаконне виготовлення орденів і медалей і збут тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 1700 до 3400 грн. За повторне вчинення таких правопорушень штрафи збільшаться ще вдвічі.

Крім того, незаконне носіння військової форми одягу зі знаками розрізнення військовослужбовців тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі від 2500 до 3400 грн з конфіскацією відповідної форми одягу зі знаками відмінності. За ті самі дії, вчинені повторно, штраф складе від 3400 до 6800 грн. Також передбачені громадські роботи на строк від 30 до 40 годин.

Змінами до КК передбачено обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк за осквернення або руйнування братської могили чи пам'ятника, побудованого в пам'ять тих, хто захищав незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО (ООС).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...