"За стандартами НАТО": Українські моряки проходять стажування на кораблі Королівських ВМС Великої Британії (відео)

Головною метою стажування є вдосконалення морської підготовки та ознайомлення з організацією корабельної служби Королівських ВМС Великої Британії.

З 9 травня офіцери та контрактники національного військового флоту беруть участь у стажуванні відповідно до Плану заходів міжнародного співробітництва МО України і ЗС України та на запрошення британської сторони, на борту корабля гідрографічної розвідки HMS ECHO H87 Королівських ВМС Великої Британії, передають Патріоти України з посиланням на сайт Міністерства оборони України.

«Головна мета заходу полягає у вдосконаленні морської підготовки та ознайомленні з організацією корабельної служби Королівських ВМС Великої Британії, — зазначив керівник робочої групи від ВМС ЗС України — командир дивізіону надводних кораблів капітан 2 рангу Юрій Вицький.

Протягом 5 днів перебування на борту іноземного корабля, наші моряки перетнуть Чорне море, отримають унікальну можливість пройти такі складні райони цивільного судноплавства як протоки Босфор та Дарданелли, подолають Мармурове та Єгейське моря. Далі по плану - захід до військово-морської бази НАТО «Суда-Бей», що на острові Крит (Грецька Республіка).

Українські військові моряки повністю поринуть у корабельне життя, але вже за стандартами НАТО. Спостерігатимуть за роботою британських моряків на головному командному пункті HMS ECHO під час тактичного маневрування, братимуть участь у тренуваннях в складі корабельних бойових розрахунків, працюватимуть на бойових постах, відпрацьовуватимуть елементи штурманського прокладання курсу корабля, виконуватимуть завдання при проходженні вузини й навігаційному орієтуванню за допомогою сучасних комп’ютерних технологій.

Однією з особливостей стажування для наших моряків буде можливість на власні очі побачити, як працює високотехнологічне спеціальне обладнання корабля гідрографічної розвідки HMS ECHO, завдяки якому проводяться складні гідрографічні роботи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...