"Забив" остаточно на Гончарука? - Міністр Оржель, всупереч позиції прем'єра, знов допускає прямі поставки російського газу в Україну

Оржель допускає прямі поставки газу з РФ "за неполітичною ціною"

Потенційні прямі поставки газу з Російської Федерації, які пропонує в пакеті з транзитом під час нинішніх переговорів російська сторона, можуть бути тільки не за політичною ціною, яка буде прив'язана до європейського індикатора. Про це міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передають Патріоти України.

"Коли ми говоримо зараз з російською стороною, то у нас дуже чітка, відверта і чесна позиція: ми говоримо, що якщо ми з вами (Росією. - ред.) і можемо домовлятися про прямі постачання, якщо потенційно, в комплексі, в пакеті з транзитом, тому що так Росія ставить питання, така умова, то ціна обов'язково повинна бути прив'язана до європейського індикатора", - сказав він.

Оржель наголосив, що Україна в жодному разі не може більше отримати "політичної" ціни на газ. "Ми повинні брати індикатор Європи, і якщо в Європі ціна знижується, а, згідно з відповідними оцінками, в Європі найближчим часом можливе збільшення пропозиції та інфраструктури LNG, відповідно ми прив'язуємося формульно до ціни Європи", - зазначив він.

Міністр зазначив, що ніхто не приховує, що російська сторона пропонує пакетну домовленість. "Вона (російська сторона. - ред.) говорить про те, що транзитний контракт, обсяги, безпосередні прямі постачання. З нашого боку дуже аргументована позиція щодо виконання рішень арбітражів. І це є загальним таким комплексним рішенням, в якому повинна бути вироблена спільна позиція, прийнятна для всіх сторін", - пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...