"Задля державної безпеки": Польща вводить санкції щодо компанії за "Північний потік-2"

Заступник міністра підкреслив, що "жодне з суден, що плавають під польським прапором, не може обмежувати економічні інтереси польської держави".

Заступник міністра інфраструктури Польщі Гжегож Вітковський повідомив, що два судна, що належать німецькому судновласникові, але плавають під польським прапором, будуть покарані за допомогу в будівництві "Північного потоку-2". Про це повідомляє польське видання Вiznesalert, передають Патріоти України.

Директор морського відомства в Гдині Веслав Петшковскій оголосив, що задля державної безпеки документи для суден Krebs Geo і Krebs Jet більше не дійсні.

Всі документи, представлені службами, пов'язані з безпекою, були проаналізовані. "Ми ухвалили рішення почати процедуру зняття їх з обліку під польським прапором. Так що Польща не має відношення до цих двох агрегатів", – сказав Вітковський. Заступник міністра підкреслив, що "жодне з суден, що плавають під нашим прапором, не може обмежувати економічні інтереси польської держави".

Проєкт "Північний потік-2" оцінюється в 9,5 млрд євро. Його реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 млн євро кожен. "Газпром" надасть другу половину коштів – 4,75 млрд євро. Президент Росії Володимир Путін заявляв, що газопровід зобов'язані ввести в експлуатацію на початку 2021 року. Однак пізніше терміни перенесли на кінець року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...