Загороднюк відкинув розведення сил по всій лінії розмежування

За його словами, це суперечить мінським угодам.

Андрій Загороднюк

Міністр оборони України Андрій Загороднюк виступив проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, розведення по всій лінії суперечить мінськими угодами. "Ми виступаємо проти розведення по всій лінії, адже такий шлях є хибним і таким, що суперечить самій суті Мінських угод. З ким розлучитися, якщо вони мають роззброюватися? Насправді, є багато причин, але це основне. Це як різні треки, які не збігаються", - сказав Загороднюк.

Міністр зазначив, що розведення по всій лінії розмежування протяжністю 410 км може зайняти роки. "А як можна роками проводити розведення? Воно перейшло б у заморожений конфлікт. А нам категорично не підходить визнання замороженого конфлікту. Деякі політики говорили і зараз кажуть: визнаваймо це замороженим конфліктом. Це і є неправильний шлях, тому що він фактично фіксує узгодження з ситуацією, яка є зараз, і каже: ну все, це нам підходить, це нам не підходить формально, але ми погоджуємося, що нехай так воно і буде", - додав міністр.

За його словами, якщо Мінські угоди будуть виконуватися, то в суцільному розведенні по всій лінії немає сенсу. "Цю війну можна завершити - вони повинні просто виконати Мінські угоди і піти", - додав Завгороднюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...