"Заграница нам поможет": Закарпатці сміття складають просто на березі Тиси. Вода усе забере (відео)

Увесь непотріб несе в Румунію, Словаччину, Угорщину та Сербію.

Проблему переповнених звалищ на Закарпатті вирішують в унікальний спосіб. Його складують на березі Тиси. Щойно рівень води підіймається – непотріб зсувають у стрімку течію. Уже не перший рік стрімка вода сміття несе в Європу. Місцеві та обласні чиновники в тому проблеми на бачать, бо Рахівський район чи не найвіддаленіша точка Закарпатської області, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Звалище в Рахові – географічному центрі Європи. Непотріб сюди доправляють з районного центру та довколишніх сіл. Щотижня щонайменше 100 кубометрів. Складують за три метри від ріки. Звалище функціонує не більше 20 років і воно вже переповнене.

Тиса зі звалища забирає сміття 10 років. Увесь непотріб несе в Румунію, Словаччину, Угорщину та Сербію. За цей час навіть не спорудили мінімальної захисної межі. Відмовки традиційні – немає грошей.

Кваси. За 15 км від Рахова. Тут також є звалище і також – на березі Тиси. Щодня повз нього проходить сотня туристів. Бо Кваси – курортне село.

Без спеціальної водонепроникної основи, облаштованих стоків та відстійників для збору токсичного інфільтрату, весь бруд стікає в річку. Паспортизованих звалищ немає не тільки в Рахівському, а й довколишніх районах. Найближчий полігон в Івано-Франківську за 130 км. За вивезення однієї машини треба заплатити майже 10 тис. грн. На сміттєві проблеми відповідальні служби очі закривають з десяток років. Їх не вирішують, а просто накопичують і чекають великої води. Вона традиційно все забере.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...