Загиблий киянин врятував життя чотирьом українцям

Після смерті 38-річного чоловіка, який отримав смертельну черепно-мозкову травму, дружина і сестра небіжчика дали згоду на донорство.

У Києві в лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію: пересаджені донорські органи врятували чотирьох людей, в тому числі трирічну дівчинку. Про це у Фейсбуці повідомила засновник Всеукраїнської платформи донорства Ірина Заславець, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Донором стал 38-летний мужчина, получивший смертельную черепно-мозговую травму. После того, как врачи констатировали у пациента смерть мозга, жена и сестра мужчины дали согласие на донорство.

Донорская почка спасла девочку с острой почечной недостаточностью. В свои три года юной пациентке уже пришлось пережить несколько сеансов гемодиализа. С пересаженной почкой у девочки снова есть шансы на нормальную жизнь.

Вторую почку от донора пересадили 50-летнему жителю Киевской области. Донорская печень помогла облегчить состояние еще одному пациенту Института трансплантологии — 59-летнему мужчине.

Сердце от донора пересаживали в киевском Институте сердца. Сложнейшую операцию выполнила команда Гаврила Ковтуна, заведующего отделением трансплантации, ученика Бориса Тодурова.

Новое сердце бьется в груди 34-летнего мужчины, несколько лет страдавшего дилатационной кардиомиопатией. При этой болезни кровь не может нормально прокачиваться по телу из-за сильного растяжения сердечной мышцы. В Институте сердца говорят, что пациент был в критическом состоянии, время было на исходе, а теперь после трансплантации мужчину можно считать спасенным."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...