Загинули 60 військових елітного полку: У Ємені повстанці влаштували криваву бійню в мечеті

Удар із використанням балістичних ракет і безпілотників здійснили ополченці Хуті.

У Ємені в результаті ракетного обстрілу військового навчального табору у провінції Маріб загинули 60 солдатів із президентської оборони, ще десятки отримали різні поранення. Удар із використанням балістичних ракет і безпілотників здійснили ополченці Хуті. Про це повідомляє Reuters із посиланням на державне телебачення Саудівської Аравії, передають Патріоти України.

"Ополченці-хусити почали атакувати табір у Дхамарі балістичними ракетами і наступом. Об'єктом атаки була мечеть всередині табору, в якій солдати здійснювали молитви", – коментують події військові та медичні джерела.

Водночас у пресцентрі Збройних сил Ємену заявили, що атака біля Маріба тільки збільшить стійкість і наполегливість армії у боротьбі з "ополченцями, яких підтримує Іран".

Варто зазначити, що в країні з 2014 року триває війна між шиїтами-хуситами і лояльними до президента Абд Раббо Мансура Хаді урядовими військами. Водночас хуситів озброює Іран, а також підтримують прихильники поваленого раніше диктатора Ємену Алі Салеха. А на боці чинного президента Хаді – арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією.

Наразі у результаті військових дій загинули вже десятки тисяч людей. Крім цього, мільйони стали переселенцями.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...