Загинули унікальні тварини і птахи: На Одещині сталася пожежа в природному парку (фото)

Пернаті саме висиджували в гніздах пташенят.

Пожежа під Одесою на території Нижньодністровського національного природного парку сталася 1 квітня, і пожежники боролися з полум'ям весь день. В результаті інциденту вигоріло 10 га унікальної природної екосистеми з численними птахами, передають Патріоти України.

Правоохоронці розповіли, що пернаті саме висиджували в гніздах пташенят.

На місці події працювали рятувальники і слідчо-оперативна група, повідомили в прес-службі Білгород-Дністровського відділу поліції в Одеській області 3 квітня.

Відомості внесли в ЄРДР за ч. 1 ст. 252 (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду) КК.

Також в рамках досудового слідства призначено ряд експертиз, проводяться заходи по встановленню осіб, причетних до займання.

В поліції нагадали, що по 15 червня в екосистемах введено режим тиші - не можна шуміти або іншим чином порушувати спокій лісових мешканців.

За даними ДСНС, тільки за минулу добу в країні сталося 943 випадків загорянь на відкритих територіях та в природних екосистемах.

"Зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі", - йдеться на сайті ДСНС.

Категорично забороняється:

  • створювати смітники та спалювати відходи;
  • розводити багаття у лісі та лісопосадках;
  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;
  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я;
  • спалювати стерню та інші рослинні рештки на сільськогосподарських полях;
  • дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

"Пам'ятайте, що тільки дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків і матеріального збитку", - закликали рятувальники.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...