"Загинув, тому що "долбо**б і сам винен": П'яний воєнком обматюкав матір загиблого воїна АТО і відмовився вибачатися

Колеги "героя колчаковських фронтів" всіляко намагалися "зам'яти" справу.

У Рівненській області п'яний майор ЗСУ образив в маршрутці мати загиблого воїна АТО, заявивши, що він заслужив пільговий проїзд, а жінка ні. Про інцидент розповіла в Facebook волонтер Вікторія Шинкаренко, передають Патріоти України.

«Тиждень тому мама загиблого героя Козачонка Дмитра сіла в маршрутку Курозвани - Рівне за пільговим посвідченням, в маршрутку зайшов майор в пікселі теж по УБД. Майор Грибчук був неабияк напідпитку і почав згадувати свої бойові заслуги на аж двох ротаціях по пару місяців за шість років. Між ними почалася словесна перепалка, суть якої полягала в наступному. Майор вважав, що він пільговий проїзд заслужив, а мама ні, тому що її син загинув, тому що «долбо*б і сам винен». На слова матер, що вона поховала 21-річного сина, сказав «закопали і мати його в й*б». Передаю дослівно, бо саме ці слова постійно повторювала мама, будучи вже на мужі нервового зриву. Те, що мовчала маршрутка, то до цієї байдужості ми вже звикли, тому тут без коментарів. Коли такими словами кидається ватяне бидло в спортивках, це жахливо, коли таке собі дозволяє офіцер у формі - це неприпустимо!», - написала Шинкаренко.

За її словами, вона під'їхала на автовокзал «зустріти маршрутку з «героєм» і попросила майора попросити у жінки вибачення. Майор сказав, що не буде, «тому що він так сказав, значить так він і вважає».
«Я попередила що викличу зараз ВСП, він відповів що йому все одно і почав когось набирати. Викликала ВСП, через 5 хв приїхали люди в штатському, сказали що ВСП, вибачилися перед мамою і забрали майора», - написала волонтер.Пізніше, за її словами, матері загиблого воїна подзвонили з Гощанського військкомату і запропонували забути інцидент. «Мені відразу дзвонить ВСП і каже, що не може нас знайти на вокзалі. Виявляється, майор був п'яний але хитрий, люди, які його забрали і представилися ВСП були його люди. Повертаюся я на автовокзал, показую відео працівникам ВСП, це для них вже знайомий персонаж», - зазначає волонтер.
За словами Шинкаренко, на наступний день їй дзвонили з військкомату і обіцяли, що майор Грибчук вибачиться перед жінкою і сказали, що проводиться службове розслідування.
«Потім, через моїх знайомих просили не писати нічого про майора. Тут, виявляється. майора швиденько відправили на навчання через три дні. ... Сьогодні минув тиждень, мама вибачень так і не дочекалася, не знаю, наскільки це втішить її, але для мене це стало принциповим. Може хто знає майора Грибчука або знає його рідних, передайте йому, коли протверезіє нехай все таки заїде до мами і попросить у неї пробачення. Це не гідна поведінка офіцера ЗСУ», - пише волонтер.
Пізніше Шинкаренко видалила свою публікацію без пояснення причин.
Оновлення. Рівненський військкомат опублікував вибачення майора Грибчука за свій вчинок.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...