Захід "обміняв" українських моряків на повернення РФ до ПАРЄ, - ЗМІ

У західних партнерів ще до приходу на пост президента України Володимира Зеленського існував непублічний план, за яким звільнення захоплених українських моряків і повернення кораблів повинно було бути частиною більш широкої домовленості Заходу і Росії.

І не важливо, що Росія повинна була звільнити моряків за рішенням Трибуналу – за виконання цього рішення Росія виторгувала поступки від Заходу, - йдеться в матеріалі ЄП, передають Патріоти України.

За цим планом, Захід повертає повноваження російській делегації в ПАРЄ без жодних, навіть найменших винятків. Росія в свою чергу знаходить схему звільнення українських моряків і допускає до Криму моніторингову місію Ради Європи. Також відновлює платежі в бюджет РЄ.

Зеленський був чесним на брифінгу в четвер, говорячи про те, що рішення про повернення Росії в ПАРЄ було прийнято Заходом ще до його приходу на посаду.

За даними ЕП, сигнали щодо такого пакету надходили українським дипломатам ще наприкінці президентства Петра Порошенка, але як “ультиматум”, тобто “пропозиція, від якого не можна відмовитися”.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон озвучили цю “пропозицію” українській стороні тільки зараз, під час візитів Зеленського в Париж і Берлін, однак згоди президента України на цю угоду вони не отримали.

“Нам продають те, про що вони вже домовилися з Росією”, – зауважив тоді один із співрозмовників видання, інформований про хід переговорів.

Україна не погодилася з безумовним поверненням росіян в ПАРЄ і, за даними ЕП, не планує це терпіти. Однак на Банковій вирішили все ж використовувати елемент “чужого” плану по звільненню моряків, пише автор статті.

Ще одним побічним підтвердженням того, що це – все ж домовленість, а не збіг позицій, стали дії Росії після рішення ПАРЄ про зняття санкцій.

“Саме так з’явилася нота Росії з пропозицією про звільнення моряків. Звичайно ж, за російським сценарієм. Росія направила цей документ в Київ у вівторок ввечері, тобто через день після першого рішення ПАРЄ щодо санкцій і за день до другого голосування, яке повинно було остаточно підтвердити повноваження росіян без всяких обмежень. Це логічно – коли сторони не довіряють одна одній, то доводиться рухатися маленькими кроками, щоб ніхто не “кинув” іншого”, – йдеться в статті.

І, до речі, Зеленський дійсно заздалегідь не знав про появу такої ноти. Навряд чи Берлін і Париж, погоджуючи з росіянами цю пакетну домовленість, промовляли юридичні деталі того, як Росія планує випускати військовополонених. Але саме в деталях були заховані проблеми, зазначає автор статті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...