Захоплений на Донбасі підполковник окупаційних військ причетний до вбивства бійців 30-ї бригади ЗСУ

Володимир Цемах, повинен відповідати не тільки за участь в операції ЗС РФ по знищенню “Боїнга”, але і за вбивство українських воїнів.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

В інтерв’ю, даному в 2015-му році, Цемах – позивний “Борісич”, розповідає, як його підрозділ брав участь у бою на 43-му блок-посту під Сніговим 6 серпня 2014-го року.

В той день загін найманців під командуванням Цемаха відкрив вогонь по колоні 30-ї механізованої бригади з 23-мм установки ЗУ-23.

Цемах два роки воював в Афганістані, воював у Слов’янську і під Сніговим з травня 2014-го, а бійці 30-ї бригади, які часом вранці в колоні виїхали на 43-й блок-пост, на той момент досвіду не мали, лише тиждень тому вони зайшли в сектор “Д”, і про те, що ворог підготувався до бою інформації у них не було. Для них це був перший вогневий контакт. Після короткої перестрілки наші відступили.

На місці бою залишилося, на жаль, четверо наших бійців – ще живі, їх під обстрілом не забрали… Сержант Володимир Степанюк о 10.30 подзвонив своєму другу Олександру Яскуле, сказав, що він поранений, а поруч на дорозі лежить поранений Юрій Чечет, і він збирається йому допомогти.

Але в 13.46 з телефону Володимира пролунав дзвінок його мамі Надії Василівні та незнайомий грубий голос сказав: “Ваш син загинув. Не лізьте до нас. Це “ДНР”.

Поранених Степанюка та Чечета бойовики Цемаха не врятували, а добили на місці бою. Тіла чотирьох українських героїв знайшли та вивезли волонтери місії “Евакуація-200”, останки були спотворені.

6 серпня 2014-го під вогнем банди Цемаха, який зараз перебуває в руках СБУ, загинули:

  • Юрій Чечет – 42 роки, із села Гульськ Житомирській області, у нього залишилися дружина Ніна, двоє синів – Ярослав і Олександр.
  • Сергій Пивоварчук – 29 років, із села Тернівка Житомирської області.
  • Іван Ломачук – 23 роки, із села Піски Житомирської області.
  • Володимир Степанюк – 40 років, із села Токарив Житомирської області.

“Ми не забудемо вашу пам’ять. І ми не маємо права прощати і амністувати ваших вбивць”, – написав журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...