"Захищати владу "будь-якими засобами і способами": Білоруський підполковник міліції розповів, як їх готували до "війни проти народу" (відео)

Правоохоронець додав, що 13 офіцерів готові дати свідчення щодо протиправних дій на території Лідського РВВС.

Підготовка до розгону протестуючих в Білорусі почалася ще під час проведення передвиборчої кампанії — правоохоронці отримали наказ захищати владу “будь-якими засобами і способами”. Про це розповів підполковник міліції з білоруського міста Ліда Юрій Махнач, передають Патріоти України з посиланням на TUT.BY.

За його словами, в період передвиборчої кампанії відбувалася “реальна підготовка до війни проти свого народу органів внутрішніх справ”. “Це ідеологічна підготовка і стягування техніки в Мінськ. Тобто була така ідеологія: якщо чинна влада програє, то кожного з нас будуть вішати на суках у дороги. Тому цю владу треба захищати будь-якими засобами і способами”, – сказав він.

Також Махнач розповів, хто і де бив людей, незгодних з офіційними результатами голосування. “У Ліді відбувалися страшні речі: це побиття людей на території РВВС, побиття і знущання з людей в автозаках, заподіяння тілесних ушкоджень. Цим займалися співробітники ОМОНу, а також співробітники Лідського РВВС”, — зазначив міліціонер.

Правоохоронець додав, що 13 офіцерів готові дати свідчення щодо протиправних дій на території Лідського РВВС. “Цей виступ виходить особисто від мене, мені ніхто не проплатив, як зараз модно говорити. Це крик душі. З цим миритися не можна. Таке ставлення до свого народу є неприпустимим”, — підкреслив він.

Махнач розповів про своїх аполітичних друзів, яких теж забирали у капцях від будинку – і після затримання вони були всі сині. “23 роки життя я віддав службі – і ніколи не міг подумати, що так обернеться. Що ми почнемо ставитися по-звірячому до людей своєї країни. Мені соромно носити погони”, – резюмував білоруський офіцер.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...