Захищав Донецький аеропорт: На Рівненщині помер український десантник (фото)

Андрій служив в 80-й аеромобільній бригаді у Львові, потім його перевели в 81 десантно-штурмову.

У п'ятницю, 27 березня, помер ветеран АТО, який захищав Донецький аеропорт, Андрій Мельник з Костополя. Про це пишуть на Facebook-сторінці Fahrenheit Vision, передають Патріоти України.

Український захисник в 2015 році отримав важке поранення. Після цього він міг пересуватися тільки на візку. Але "кіборг" щодня лікувався в спробі подолати наслідки і повернутися до повноцінного життя.

Андрій служив в 80-й аеромобільній бригаді у Львові, потім його перевели в 81 десантно-штурмову. Захищав Донецький аеропорт, куди потрапив в кінці грудня, був і в селі Піски.

"Сну не вистачало, хотілося постійно помитися, а так нормально. Найгірше було, коли наша артилерія не працювала - їх танки бомбили, а наша артилерія мовчала. Не було наказу стріляти. Постійно атакували, а прикриття не було ніякого. В аеропорту не було сильної зброї, тільки автомати і кулемети, але з цим проти танків не підеш. Прикро, що не було наших танків. Стільки хлопців тримали цей аеропорт, було багато можливостей прорватися. Але зверху не було наказу, там нагорі було, мабуть, інше бачення. Я був в терміналі, то ще якось так, а от хлопці на вишці, то постійно вона обстрілювалася. Однак хлопці звідти не йшли, хлопці трималися до останнього... Багато всього бачив, але навіть не хочеться згадувати", - розповідав Андрій 5 років.

Боєць в кінці січня мав їхати на ротацію. За день до від'їзду, з 24 на 25 січня, вже в мирній Костянтинівці був важко поранений.

"Приїхали з аеропорту, повинні були їхати у відпустку. Вийшов у місто, але надів цивільний одяг, тому що не всі там налаштовані позитивно до України. На заправці український офіцер був п'яний, сприйняв не за свого, очевидно. Почав стріляти. Так і вийшло, що залетіла мені куля", - розповідав про поранення Андрій Мельник.

Внаслідок поранення у Андрія Мельника був пошкоджений шлунок, кишечник, спинний мозок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...