"Захисник нації", або "Путіне, введи!": Журналіст назвав можливу причину появи "вагнерівців" у Білорусі (відео)

У ніч на 29 липня в Білорусі затримали 33 бойовиків російської ПВК Вагнера. Пізніше з'ясувалося, що серед затриманих «вагнерівців» - багато терористів «Л/ДНР», які внесені в базу військових злочинців на сайті «Миротворець».

Несподівана поява і дивна поведінка в Білорусі російських найманців ПВК Вагнера, що воювали на Донбасі, могло бути викликано як в інтересах нинішнього білоруського лідера, так і його кремлівського «колеги». Такою думкою поділився з глядачами свого YouTube-каналу український журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

«У Республіці Білорусь ось-ось будуть вибори, і Олександр Григорович повинен переобратися. Але у нього є деякі проблеми на роботі, тому що білорусів він трішечки піддістав. І ось тут може бути розіграна дуже цікава комбінація: ось, мовляв, цих хлопців відправили для того, щоб Лукашенко міг показати своїм виборцям - дивіться, он супостат, зуби скалить. Ось уже й сюди відправляє бойовиків», - вважає Цимбалюк.

Питанням, на його думку, є те, чи була в даному випадку домовленість між Путіним і Лукашенком, завдяки якій останній міг би виступити «захисником нації». Або ж ми бачили розгул фантазії Володимира Путіна, який сподівається, що в разі масових заворушень в Мінську «вагнерівці» моли б кричати «Путін, введи війська».

«Цілком можливо, що перше не виключає друге», - вважає Цимбалюк.

Також журналіст передбачає, що Бацька міг бути в курсі планів Путіна, але намагався протидіяти їм.«З одного боку Лукашенко уважно стежить за ситуацією і знав, що ці хлопці вже на його території. Не просто ж так напередодні він сказав на зустрічі з білоруськими військовими: "Потрібно зберегти країну". А у кого є амбіції відібрати цю країну? Ні у кого з сусідів Республіки Білорусь таких думок немає. Крім найближчих союзників», - пояснив журналіст.
У свою чергу Кремль, вважає Цимбалюк, дуже хотів би, щоб проти Лукашенка повстав народ, і той би придушив повстання кров'ю, як цього чекали свого часу від Януковича. В такому випадку Лукашенко став би повністю залежним від Москви.

«Тому що в Кремлі з задоволенням працюватимуть з ослабленим Олександром Григоровичем. Адже тоді він буде виконувати всі ті забаганки, які час від часу народжуються в московських кабінетах. А якщо щось піде зовсім не так, тоді цих хлопців можна використовувати як ударну силу для того, щоб сіяти хаос і безладдя. Ну а далі, як завжди при "братній допомозі", і частина, а може бути вся Республіка Білорусь в результаті "референдуму" несподівано відходить до РФ і стає Білоруським федеральним округом», - вважає журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...