"Закликаю МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо вони не порушують правопорядок", - Зеленський про пікет у Рівному

На думку президента України, правоохоронці могли б "діяти м'якше" щодо молодих людей, які влаштували пікет проти нього.

Президент України Володимир Зеленський закликав правоохоронців не вживати жодних заходів проти протестувальників, якщо вони не порушують правопорядку. Так він прокоментував ситуацію із двома молодими людьми в Рівному, щодо яких склали адмінпротоколи за те, що вони протестували проти нього, передають Патріоти України.

"З'ясував ситуацію щодо нібито затримання хлопця та дівчини, які влаштували проти мене протест у Рівному. Ніякого затримання не було, але правоохоронці могли діяти м'якше. У поліції проведуть службову перевірку. Закликаю МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо люди не порушують правопорядок. Критики не боюся", – написав Зеленський у Facebook.

25 травня у Рівному 20-річний хлопець і 16-річна дівчина проводили пікет проти Зеленського. На одному з принесених ними плакатів було гасло з вимогою імпічменту президента.

У поліції заявили, що запросили молодих людей у відділ і склали стосовно них адміністративні протоколи за ст 185-1 (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Заступник начальника Рівненського міського відділу поліції Іван Теліга заявляв, що протоколи складено через те, що мітингувальники "не повідомили відповідні органи про проведення мітингів, демонстрацій тощо". Щодо матері дівчини також склали адмінпротокол про неналежне виконання батьківських обов'язків.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявляла, що підготує запит у Нацполіцію щодо інциденту.

Спікер Нацполіції України Ярослав Тракало повідомив про призначення в Рівненській поліції службової перевірки у зв'язку з інцидентом. Водночас він зазначив, що правоохоронці діяли в межах своїх обов'язків, але могли в цьому випадку застосувати м'якші методи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...