Закликав до захоплення влади і зміни державних кордонів: СБУ викрила у Києві блогера-сепаратиста

Зазначається, що поширені блогером публікації містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади, зміни кордонів території і державного кордону України, а також розпалювання національної ненависті і ворожнечі.

У Києві співробітники Служби безпеки України викрили проросійського блогера, який підбурював громадян до насильницького захоплення влади і повалення конституційного ладу в країні. Про це повідомляє Головне управління СБУ в Києві та Київській області, передають Патріоти України.

"За даними досудового слідства, пропагандист систематично поширював в інтернеті деструктивні матеріали. На персональних сторінках у соцмережах він провокував розпалювання міжнаціональної ворожнечі, закликав до порушення громадського порядку та масових заворушень. Частину із цих статей він отримував із російських пропагандистських ресурсів", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що поширені блогером публікації містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади, зміни кордонів території і державного кордону України, а також розпалювання національної ненависті і ворожнечі.

В цілому правоохоронці провели 3 обшуки за місцем проживання фігуранта провадження і його рідних. Під час слідчих дій вилучено мобільні телефони, комп'ютерну техніку, банківські картки "Яндекс-гроші" і накопичувачі інформації з антиукраїнськими матеріалами.

Слідчі органів безпеки оголосили провокатору про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України. Матеріали кримінального провадження направлено до суду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...