Закулісся "нормандського саміту": Як Зеленський Суркова до істерики довів

Президент України Володимир Зеленський на саміті "нормандського формату" в Парижі часто переходив на українську мову, що стало "подразником" для російської сторони.

Про це заявив представник України в політичній підгрупі ТКГ Олексій Рєзніков, передають Патріоти України з посиланням на Lb.uа.

Він повідомив, що ситуація вивела із себе помічника президента РФ Володимира Путіна та "куратора Донбасу" Владислава Суркова.

"Є дуже важливий момент. Коли президент Зеленський спілкувався з лідерами, він спочатку виголосив вступну промову українською мовою", – розповів він.

"А потім сказав: для того, щоб вам було простіше, щоб не було якихось нібито непорозумінь, я перейду на російську. Але коли він говорив російською, він дуже часто переходив на українську мову, вживаючи терміни, словосполучення. Тому що у нього вже в голові [українська мова]", – пояснив Рєзніков.

Він додав, що спершу українська сторона не надала цьому значення: "Але виявилося, що з іншого боку це було [дратівливим фактором]".

Росіяни, за словами Рєзнікова, думали, що Зеленський робить це навмисно. Коли політичні радники вийшли для роботи з чорновим варіантом комюніке (комунікація йшла з французами і німцями англійською мовою), виявилося, що Сурков, щоб уникнути непорозумінь, використовував синхронний переклад.

"Поруч із ним стояла людина, яка йому перекладала все синхронно. І в якийсь момент він раптом почав нервувати й досить по-дитячому став наскакувати на Андрія Єрмака, який сидів разом із французами, з німцями та працював над текстом.

І ось пан Сурков, прямо демонструючи, що він зараз готовий піти, покинути переговори, сказав: "А що ви взагалі на українську переходите?" І це було колосальне обурення. Хоча бесіда вся йшла англійською. Це було всього-на-всього реакцією на те, що відбувається", – розповів Рєзніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...