Заперти коронавірус у "молодих республіках" Путіна: Наказ командувача ООС розкритикували громадські організації

Командувач Об'єднаних сил ввів своїм наказом на пунктах в'їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій тимчасові обмеження перетину КПВВ.

Про це йдеться на сторінці штабу ООС у Facebook, передають Патріоти України.
Повідомляється, що з 7.00 години 7 березня у зв'язку з поширенням в Донецькій і Луганській областях коронавіруса, всі особи, які перетинають лінію розмежування, будуть піддані процедурі огляду і температурного сканування, а в разі фіксування ознак ураження китайською заразою, будуть застосовуватися певні обмеження щодо недопущення занесення коронавіруса на вільну частину України.
Відзначається, що, якщо в українського громадянина, зареєстрованого на неокупованої території, будуть виявлені проблеми зі здоров'ям, то його відправлять в спеціалізований медзаклад. Для цього на КПВВ чергують карети швидкої допомоги.
Якщо реєстрації немає, то хворі на вільну територію не зайдуть, стверджує командування ООС.
Дана заява викликала жорстку критику з боку громадських організацій.
«Ми вважаємо, що наказ Командувача ООС непропорційно обмежує права і свободи людини. Він порушує конституційні права громадян ... штучно розділяючи громадян України на тих, хто має право на отримання медичної допомоги та може вільно пересуватися, і тих, хто цієї можливості позбавлений», - сказано в спільній заяві громадських об'єднань.
При цьому наголошується, що на території, що знаходиться під контролем терористичних бандформувань «Л/ДНР», немає можливості отримати кваліфіковану медичну допомогу і пройти діагностику і тести на ураження коронавірусом.
Документ підписали:
Благодійний фонд «Схід-СОС»,
Громадська організація "Донбас СОС",
Благодійний фонд «Право на захист»,
Центр прав людини ZMINA,
Кримська правозахисна група,
Офіс по розробці гуманітарної політики України,
Благодійна організація «Благодійний фонд «Стабілізейшен Супорт Сервісез»,
Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ",
Харківський інститут соціальних досліджень,

Громадська організація "КримСОС".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...