Запобігти злочинному відчуженню: Суд наклав арешт на 87 земельних ділянок у курортному селищі Затока

Облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо можливого незаконного відчуження земель посадовцями Затоківської селищної ради.

За клопотанням прокуратури Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області заарештував 87 земельних ділянок у курортному селищі Затока, щоб запобігти їхньому злочинному відчуженню. Про це повідомляє пресслужба Одеської облпрокуратури, передають Патріоти України.

"З метою запобігання злочинному відчуженню рекреаційних земель на першій лінії від Чорного моря в селищі Затока Білгород-Дністровського району, в межах зазначеного провадження, прокурори звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на земельні ділянки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "Білгород-Дністровський міськрайонний суд задовольнив клопотання прокуратури і заарештував 87 ділянок загальною площею майже 7 гектарів на вул. Вокзальній і бульварі Золотий берег".

Облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо можливого незаконного відчуження земель посадовцями Затоківської селищної ради (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Зазначимо, що в грудні 2019 року облпрокуратура повернула державі 2,5 гектара прибережних земель селища Затока вартістю близько 50 млн гривень, які було незаконно передано під індивідуальне дачне будівництво в межах першої і другої смуг узбережжя Чорного моря. Суд ухвалив рішення про задоволення позовних вимог прокуратури щодо 48 земельних ділянок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...