Запоріжжя попрощалося з курсантами, загиблими в авіакатастрофі Ан-26

На церемонії прощання з курсантами були присутні однокурсники загиблих, військові з інших підрозділів, представники Національної поліції, ДСНС, родичі, друзі та небайдужі українці.

У мелітопольському Будинку офіцерів 7 жовтня відбулася церемонія прощання з курсантами Харківського національного університету Повітряних сил Євгеном Скоробогатьком із села Терпіння Мелітопольського району і мелітопольцем Олександром Скочковим, передають Патріоти України з посиланням на Суспільне.

На церемонії прощання з курсантами були присутні однокурсники загиблих, військові з інших підрозділів, представники Національної поліції, ДСНС, родичі, друзі та небайдужі мелітопольці. Церемонію супроводжував військовий оркестр 55-ї окремої артбригади.

Вчителька Євгена Скоробагатька згадує, що він з дитинства мріяв стати військовим льотчиком. "14-річним хлопчиком він мріяв про небо. Два роки тому він приходив до школи. Прийшов у формі разом зі своїм однокурсником, теж курсантом, із Мелітополя. І вони проводили профорієнтацію в школі. Були в 11 класі, і він так натхненно розповідав про те, що це за професія. Казав, це професія для справжніх чоловіків. Хочете такими бути? Ідіть навчатися на пілота", - вчителька Людмила Лисенко.

Загиблий курсант Олександр Скочков - син штурмана Ігоря Скочкова, який загинув 6 років тому в збитому терористами над Луганщиною літаку Іл-76. Про нього згадують однокурсники: "Олександр був завжди позитивною людиною. Він зі мною в групі навчався спочатку, потім перевівся. За ці півтора року, які він зі мною вчився, можу сказати, що це був один із найвеселіших людей, яких я тільки знав. Завжди посміхався. Завжди міг допомогти в скрутну хвилину".

Після церемонії прощання присутні провели процесію з трунами на кладовище, де відбулося відспівування і тричі пролунав військовий салют.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...