Запуск запланований на 20 липня: NASA відправить на Марс вертоліт

Вертоліт Ingenuity відправиться на червону планету з місією Perseverance (Наполегливість), яка стане п’ятим роботом-марсоходом, відправленим туди NASA.

В рамках своєї наступної місії на Марс космічне агентство NASA спробує політати на вертольоті в розрідженій атмосфері Марсу. Якщо це спрацює, маленький вертоліт під назвою Ingenuity, відкриє шлях для майбутніх дослідників-роботів, щоб побачити з висоти пташиного польоту Марс і інші світи в Сонячній системі, йдеться в статті The New York Times, передають Патріоти України.

«Це дуже схоже на перший політ братів Райт, але на іншій планеті», — сказала Мімі Аунг, керівник проекту марсіанського вертольота в Лабораторії реактивного руху NASA протягом останніх шести років.

Вертоліт Ingenuity відправиться на червону планету з місією Perseverance (Наполегливість), яка стане п’ятим роботом-марсоходом, відправленим туди NASA. Запуск місії запланований на 20 липня.

Ingenuity — це, по суті, демонстрація нової технології, яка може більш широко використовуватися в наступних місіях. Тіло Ingenuity розміром з грейпфрут з чотирма тонкими ногами. Два набору лопатей, кожна трохи більше метра завдовжки обертаються в протилежних напрямках. Він важить менше двох кілограмів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...