"Заради чого українці йдуть на війну", - Олекса Коба

Бійці щоразу повертаються на війну, аби мирні люди не знали, що таке війна.

Про це у своєму блозі пише учасник АТО, журналіст Олекса Коба, передають Патріоти України.

"Ми щойно повернулись із чергової ротації та почимчикували до однієї піцерії у Дніпрі. Менш, як пів доби тому ми повернулись з передової, у вухах досі передавала рація, щось гупало і рука постійно сама шукала зброю.

Люди ж навколо занурені у своє життя, обговорювали буденність, щастя якої, можливо, не всі усвідомлюють. Єдине, що психологічно об'єднувало їх і нас – чимчикування у різні локації міста.

У частини хлопців настрій став гнітючим. Дисонанс внутрішніх світів просився на волю. Але все одно крізь це чутно жарти – найкращий, вигаданий природою, бронежилет психіки. Це розмови про їжу, жінок та, здається, черговий новий фільм.

Коли ми підійшли до закладу, один з побратимів зупинився. Його обличчя, на якому щойно була усмішка з перцем, за якою приховано чимало туги, різко змінилось.

Вони сидять тут, сміються, бухають, у той час... коли...

Коли ми в чергове втратили на Сході кращих. Коли саме зараз там йдуть бої. Коли саме в цю мить тисячі бійців на всіх маленьких лініях укріплень, окопах, бліндажах ставлять найвищу ставку – Життя. Саме вони тримають наступ північних "братів" у грі зі шматками сталі. Раптово його перебив інший хлопець та запитав, заради чого він туди пішов.

Як це, заради...

Заради чого? Хіба не заради того, аби ці люди, які тут веселяться, випивають, будують якісь смішні чи серйозні плани, роблять помилки чи народжують цікаві проекти.

Хіба ж не заради того, щоб вони могли це все робити і не знали, що таке мінометний обстріл, що таке "усім нора". Не знали того, що розриває тебе зсередини і змушує прокидатись вночі шукаючи зброю. Це і є мир."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...