Зашпилити "чекістів" Путіна: Суд постановив розширити розслідування отруєння "Новачком" у Еймсбері

Скаргу подав адвокат дочки загиблої.

Високий суд Лондона постановив розширити розслідування з метою встановити обставини смерті в 2018 році британки Дон Стерджес. Жінка, за версією слідства, піддалася впливу нервово-паралітичних речовин групи "Новачок" у Еймсбері, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Рішення суду стало відповіддю на скаргу адвоката Майкла Менсфілда, що представляє інтереси неповнолітньої дочки Стерджес (ім'я не розголошується), і ще одного родича померлою. Їх звинувачення, зокрема, стосувалися висновків коронера графства Вілтшир Девіда Рідлі.

Він вирішив не розглядати питання про те, чи можуть відповідальність за смерть британки нести "які-небудь російські держагенти", за винятком тих, які вже знаходяться під підозрою передбачуваних співробітників Головного управління Генштабу РФ, відомих під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов.

Крім того, коронер відмовився вивчати аспекти, пов'язані з джерелом походження речовин групи "Новачок", а також "ключові питання", що стосуються того, як операція була проведена, зазначив Менсфілд.

Родичі вважали перше рішення Рідлі "ірраціональним і помилковим", а також вважали, що той прийшов до помилкового висновку щодо відсутності у нього завдання встановити відповідальність російської держави".

Як відомо, інцидент у Еймсбері стався наприкінці червня, коли двох жителів міста Чарлі Роулі і Дон Стерджес виявили без свідомості. Зазначимо, Еймсбері розташований в 10 км від Солсбері, де до цього речовиною "Новачок" отруїли колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля з дочкою. Згодом Стерджес померла, а Роулі пізніше виписали з лікарні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...