Заступник Авакова відкидає ефективність "карантину вихідного дня" і вимагає запровадження повного локдауну

За словами чиновника, запроваджений в Україні карантин вихідного дня для зменшення кількості нових пацієнтів з коронавірусом є півмірою. Для того, щоб вберегти життя громадян і врятувати медичну систему, країні треба жорсткіші дії.

На думку заступника міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, чинні обмеження у суботу і неділю потрібно замінити на тритижневий локдаун. У протилежному випадку кількість виявлених за добу пацієнтів з COVID-19 може зрости до 25-30 тисячі, передають Патріоти України.

Але перш ніж впроваджувати локдаун, правильним рішенням буде напрацювання пакету підтримки для підприємців, щоб вони попри втрачені доходи, змогли отримати грошову компенсацію.

"Все інше – це напівзахід, який може закінчитися тим, що у нас може бути зростання кількості захворівших до 25-30 тисячі людей", - висловився Геращенко під час ток-шоу на телеканалі ZIK.

За словами заступника міністра, якщо продовжує працювати громадський транспорт, то закриття місць зі значним скупченням людей тільки на вихідні не допоможе розірвати ланцюг поширення коронавірусу. Геращенко впевнений, що кількість заражених COVID-19 буде збільшуватися.

"Особисто моя думка, що "карантин вихідного дня" – це напівміра. Вчора відбулася зустріч міністра внутрішніх справ з відомим інфекціоністом пані Голубовською, яка чітко та ясно сказала, що карантин, який триватиме менш як 3 тижні, не матиме жодного впливу на поширення коронавірусу. Необхідно, щоб був розірваний ланцюг розвитку захворюваності", - додав заступник голови МВС.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...