Заступник Луценка просить Канаду зняти санкції з Портнова (документ)

Лист датований 30 липня 2019 року.

Андрій Портнов

У розпорядженні журналістів опинився лист, підписаний заступником Генерального прокурора України, в якому ГПУ просить Канаду зняти санкції з Андрія Портнова, соратника експрезидента Януковича, що втік до Росії, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

30 липня 2019 року ГПУ відправила листа в посольство України в Канаді і в Міністерство закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади, в якому повідомляє, що станом на 29 липня 2019 го року, по відношенню до Андрія Портнова не проводиться досудових розслідувань і що Портнов не має процесуального статусу підозрюваного, обвинуваченого або підсудного.

«З огляду на вищевикладене, юридичні підстави для перебування Портнова Андрія Володимировича, 27.10.1973 року народження, в Списку до Положення про заморожування активів корумпованих іноземних посадових осіб (Україна) від 05.03.2014 (Freezing Assests of Corrupt Foreign Officials (Ukraine)Regulations, відсутні».

Лист підписав заступник генерального прокурора України Сергій Кизь.

Канада ввела санкції проти соратників екс-президента Віктора Януковича, включаючи Портнова, ще в 2014-му році. У 2019 санкції проти нього і ще 15 соратників експрезидента Віктора Януковича уряд Канади продовжив ще на 5 років. «Цим рішенням заморожуються всі активи фігурантів, виявлені в Канаді. Уряд також забороняє будь-кому в Канаді, а також канадським громадянам незалежно від місця їх перебування: вступати в майнові відносини з особами, на яких накладено санкції вести з ними фінансові розрахунки надавати фінансові послуги. У пояснювальних документах до рішення йдеться, що воно покликане надати додатковий час Україні для завершення кримінальних розслідувань та внесення формальних прохань про правову допомогу; гарантувати, що присвоєні активи залишаються замороженими і фігуранти списку зможуть понести відповідальність; сигналізувати канадську підтримку відповідальності, верховенству права та демократії в Україні ", -заявляла канадська сторона, продовжуючи санкції.

Тепер же ГПУ своїм листом повідомляє, що юридичних підстав для продовження санкцій проти Портнова немає.

Андрій Портнов - колишній заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича, він курирував правові питання. Після подій 2013-14 року і втечі Януковича Портнов втік з України і осів в Австрії. У другій половині травня 2019 року Портнов повернувся в Україну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...