Затягнуло під кригу: У Китаї загинув відомий еколог і блогер (відео)

30-річний чоловік сфотографував понад 70 льодовиків на південному заході Китаю за останні сім років, задокументувавши вплив зміни клімату на крижані утворення.

Молодий китайський захисник навколишнього середовища Ван Сянжун (Wang Xiangjun), відомий своїм шанувальникам як "Льодовиковий Бро", вважається мертвим після падіння у водоспад, який він досліджував в Тибеті, передають Патріоти України з посиланням на Independent.

20 грудня він зник після того, як впав в крижану воду в графстві Лари недалеко від міста Нагку. Місцева влада заявила, що рятувальні роботи тривають, але поки не виявили його слідів.

За словами рятувальників, чоловіка затягнуло під кригу. "Глибина води від 10 до 20 метрів. Це майже неможливо (для нього вижити)", - сказав місцевий чиновник.

Ван народився в селянській родині в провінції Сичуань на південному заході Китаю в 1990 році. Досліджував і фотографував льодовики з 2012 року. У грудні 2019 року Ван був запрошений на 25-у конференцію ООН зі зміни клімату в Мадриді, щоб поділитися досвідом зйомки льодовиків. На конференції він показав фотографії пейзажів, які він зробив на протязі багатьох років, і поділився своїми переживаннями з приводу їх постійного танення.

"Більшість людей мало знають про льодовики. Якщо вони не знають, що таке льодовик, як вони можуть захистити льодовики і запобігти глобальному потеплінню? Вони просто подумають, що це не має до них ніякого відношення", - говорив Ван.

Адміністратори офіційної сторінки блогера в соцмережі Kuaishou фактично підтвердили факт його загибелі. "Мій брат... тепер назавжди залишиться в його улюбленому водоспаді. Сподіваюся, ніхто не буде хайпувати на його смерті і всі будуть поважати пам'ять про нього. Все своє життя він був одержимий льодовиками і віддав їм своє життя. Це найкраще місце відпочинку для нього", - йдеться в опублікованій заяві.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...